srdjan_stanic

Srđan Stanić

Srđan trenutno radi u ShoutEmu kao voditelj razvoja self-service platforme za brzu i jednostavnu izradu aplikacija za pametne telefone i tablete. Iza sebe ima više od 4 godine iskustva u razvoju mobilnih aplikacija, što u programerskoj, što u voditeljskoj ulozi. Razvijao je aplikacije za Nokiu, iPhone, iPad i Android, no zanimljivo je da su sve bile temeljene na hibridnim rješenjima i web tehnologijama. Zadnjih godina najviše programerskog posla odrađuje u JavaScriptu na klijentu i Pythonu na serverskoj strani, dok je prije toga silne linije koda ispisao u Javi i J2EE okruženju.

Tips and tricks u razvoju hibridne mobilne aplikacije

ShoutEm je prilikom zadnje velike nadogradnje platforme objavio iPhone aplikaciju temeljenu na hibridnim tehnologijama. S obzirom na kvalitetnu postojeću aplikaciju razvijenu u native tehnologiji, najveći izazov bio je napraviti aplikaciju koja korisničkim doživljajem neće jako kaskati za prethodnom verzijom. Dapače, nova verzija morala je izgledati kao poboljšanje u odnosu na raniju. U ovom predavanju možete čuti s kojim problemima smo se susreli i kako smo realizirali komponente sučelja poput:

  • pull down to refresh
  • slide-in menu
  • drop down menu

te o mnogim drugim tehničkim izazovima i njihovim, ne nužno tehničkim, rješenjima.

Nivo predavanja: srednji

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
Netgen logIT DSL Platform Njuškalo Dobar kod Trilix Perpetuum Mobile Studio Revolucija Metronet Shoutem iStudio Trikoder

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg