stjepan_zlodi

Stjepan Zlodi

S računalima sam se počeo baviti u Orvelovoj godini. Cijeli radni vijek radim kao developer i imun sam na bolest od koje obolijevaju oni koji programiraju par godina i nakon toga im se javi sindrom ‘umorio sam se od programiranja’. Pravi programer se nikada ne može umoriti od programiranja. U svojoj karijeri nastojao sam koristiti alate koji mi omogućavaju da što brže i efikasnije obavim svoj posao uz što manje gnjavaže. Savršeni alati ne postoje i zato sam uvijek bio spreman na kompromise. Kao i svi pravi programeri volim tipkati i kad su u pitanju codeless nedjela.

Samo za Django hejtere

Kad developeri i administratori hejtaju Django (ili bilo koji drugi framework ili tehnologiju) najčešći razlog za to je nedovoljno poznavanje njegovih mogućnosti ili korištenje na pogrešan način (najčešće zbog zadržavanja starih navika koje nisu primjerene novom okruženju).

U ovom predavanju želim odgovoriti na najčešće zamjerke hejtera i obraniti Django od njihovih napada. Ako to nije moguće mogu pokušati pokazati kako barem umanjiti štetu.

Zbog kojih stvari se (još) ne želim riješiti Djanga (i Pythona), kako se lazy osobina njegovog ORM-a može i korisno upotrijebiti u optimizaciji te koje steroide uz Django volim koristiti možete ćuti u ovom predavanju.

Nivo predavanja: srednji

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
DSL Platform Njuškalo Metronet Shoutem Netgen Trilix Studio Revolucija Perpetuum Mobile Dobar kod logIT iStudio Trikoder

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg