80_593_mih

Mihaela Jurković

Mihaela Jurković je vlasnica malog obrta koji se bavi mrežnim projektima baziranima na sustavu Drupal te formatiranjem e-knjiga. Najdraži dijelovi projekata su joj istraživanje krajnjih granica CSS-a i grafički dizajn. Koautorica je knjige recepata “Inkscape 0.48 Illustrator’s Cookbook” koji olakšavaju učenje Inkscape-a. U slobodno vrijeme voli se baviti fotografijom i planinarenjem.

Učinkoviti CSS uz Sass i Compass

Analiziranje grafičkog predloška prije početka kodiranja CSS-a je uvijek dobar potez. Sass i Compass nam omogućuju da se jače integriramo u taj proces i napravimo jasnije poveznice između grafičkog dizajna i dijelova CSS koda.

U ovoj prezentaciji spomenut ćemo kako prilagoditi svoj pristup i procese pri korištenju Sass i Compass tehnologije radi povećanja učinkovitosti i lakšeg održavanja CSS koda projekta.

Iako ćemo spominjati neke osnove Sass-a nećemo posebno objašnjavati sintaksu ni instalaciju, već ćemo se samo osvrnuti na to kako najbolje iskoristiti Sass koncepte. Prezentacija će stoga biti korisna onima koji već koriste Sass u svojim projektima, ali i onima koji žele istražiti više o Sass-u i odlučiti može li im pomoći u budućem radu s CSS-om.

Nivo predavanja: početnički

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
logIT DSL Platform Trikoder Perpetuum Mobile iStudio Njuškalo Trilix Metronet Shoutem Dobar kod Netgen Studio Revolucija

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg