miro_svrtan

Miro Svrtan

Miro Svrtan je kao web developer počeo raditi još u prošlome stoljeću, kasnije specijalizirajući se za high traffic web aplikacije pisane u PHPu. Kao web developer i team leader radio je na nekim od najvećih sajtova u regiji, sada kao tehnički analitičar više nije toliko fokusiran na samu izradu već na primjenu postojećih i uvođenje novih tehnologija u poslovne procese.

Osnivač je i suorganizator ZgPHPa, mjesečnih druženja PHP developera u Zagrebu.

PHP renesansa

Slično kao i Javascript, PHP je u zadnjih nekoliko godina doživio renesansu. Još uvijek je u percepciji mnogih ostao na zlu glasu i zato ovo nije predavanje za one koji ne znaju što je PHP, ovo je predavanje za one koji su odustali i ne znaju što su sve propustili.

Niski learning curve početnika, legacy kôd često star i preko desetljeća, popularnost in-house frameworka, široka primjena i rasprostranjenost samo su neke od stvari koje nam otežavaju život.

Ovisno o tome koliko vas dugo nije bilo u ovome svijetu imamo hrpu novosti: klase :), namespaceovi, unit testovi, Composer (dependency management), frameworci Symfony i Laravel , PSR-*, Behat... iako još uvijek prilično fragmentiran u toj različitosti i leži moć PHPa!

Nivo predavanja: napredni

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
Metronet Trikoder Shoutem Perpetuum Mobile Njuškalo iStudio Studio Revolucija DSL Platform Dobar kod Trilix Netgen logIT

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg