merlin_rebovic

Merlin Rebrović

Merlin Rebrović se s programiranjem susreo u srednjoj školi, a kasnije nastavio na FER-u. Za vrijeme studija zapošljava se kao web developer te se uz izradu poslovne logike trebalo pobrinuti i za korisnička sučelja. Većini programera to postane vrlo odbojno, no njega je zainteresiralo. S vremenom se tome potpuno posvetio i shvatio da se interesi kao što su crtanje i psihologija savršeno uklapaju. U posljednje vrijeme većinu vremena radi kao interaction designer izrađujući web i mobilna sučelja.

Budi lijepa za 100 milijuna kuna

BliVakker, u prijevodu "budi lijepa", je daleko najveća web trgovina ženske kozmetike u Norveškoj s više od 100 milijuna kuna prihoda godišnje i 350 tisuća registriranih korisnika. Broj posjeta mobilnim uređajima se tijekom 2013. udvostručio u odnosu na godinu ranije. To je bio dovoljan znak da web trgovinu treba prilagoditi novim uvjetima i potrebama korisnika. Na ovom predavanju možete čuti kako je u Pet Minuta tekao proces od osmišljavanja koncepta i dizajna mobilnog weba, prilagodbe postojećih poslovnih i prodajnih procesa preko razvoja i testiranja web tehnologija pa sve do uspješnog lansiranja u rujnu ove godine. Pripremite se za buzzword bingo: UX, UCD, UI, HTML5, CSS3, JS, RWD, Git, QA, OCD i sve ostale kratice.

Nivo predavanja: početnički

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Bitovi Adobe
Perpetuum Mobile Njuškalo Trilix logIT Metronet iStudio Netgen DSL Platform Studio Revolucija Dobar kod Trikoder Shoutem

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg