luka_raljevic

Luka Raljević

Web developer, Python entuzijast, GNU/Linux korisnik i zagovornik, diplomirani FER-ovac.

Bavim se projektiranjem, programiranjem, instalacijom i održavanjem web aplikacija već 5 godina.

Primarno koristim Python (Pylons i Pyramid web frameworks) za server side, nije mi stran niti PHP, dok za client side programiranje koristim HTML i Javascript (jQuery).

Sve aplikacije su instalirane na GNU/Linux OS, kojeg i administriram. Pokušavam pratiti napredak u tehnologijama koje koristim, što mi ne ostavlja puno vremena za išta drugo. Osim za čitanje SF&F-a (Pratchett, Gibson, Poe, Lovecraft, Martin, …), kako bih se dodatno inspirirao.

Pretragom grafa i Pyramid-om do kvalitetnih rezultata

Predavanje će (ukratko) predstaviti Pyramid framework te njegovo korištenje pri rješavanju problema usmjerene pretrage grafa, koji će biti okosnica predavanja.

Čvorovi grafa su međusobno povezana mjesta te svaka poveznica ima odgovarajuću težinu, dok svaki čvor sadrži listu podataka koji se dodatno filtriraju prema tipu, nazivu i pridruženim tagovima.

Kroz predavanje o konkretnom problemu, te načinu na koji je on riješen, također će se objasniti (koliko će to biti moguće u zadanom vremenskom okviru) tehnologije koje su korištene pri rješavanju problema (Pyramid, NetworkX, SQLAlchemy), zašto su odabrane upravo te tehnologije, koje su njihove prednosti ali i nedostaci.

U predavanju će biti spomenuti i problemi na koje se nailazilo, ali i greške koje smo radili te što smo naučili iz njih, kao i planovi za daljnji razvoj pretrage grafa.

Nivo predavanja: srednji

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
Studio Revolucija logIT Trilix DSL Platform iStudio Shoutem Perpetuum Mobile Dobar kod Trikoder Njuškalo Metronet Netgen

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg