tomislav_mesic

Tomislav Mesić

Tomislav Mesić za Pet Minuta radi od početka 2013. i tamo radi na poziciji front-end arhitekta, a prije toga … oduvijek se bavi razvojem weba. Inženjerske titule stekao je na FOI-u i VŠPR-u, a vlasnik je i nekih od Microsoft i Adobe certifikata. Višegodišnji je predavač na raznim tehničkim konferencijama i skupovima, a profesionalno se orijentirao na izgradnju web aplikacija na klijentskoj strani što uključuje sve po pitanju projektiranja, front-end-a, usabilitya, UX-a i web standarda.

Web tehnologije u native apps svijetu

Ne, ovo nije još jedno predavanje na temu "Izrada ravnopravnih native/hibridnih aplikacija temeljenih na HTML5/CSS/JavaScript tehnologijama".
To je već stara priča :-)

Koristeći web tehnologije u razvoju native/hibridnih aplikacija u nekom trenutku uvijek dolazimo do pitanja "Što nam je ovo trebalo?" no svejedno, već sa sljedećim projektom dolazimo do ideje "Ne bismo li ovo mogli razvijati na web platformi?!" i nošeni idejom "Ovaj put ćemo pametnije!" krećemo u novi pokušaj.

Čini se da glavni uzrok tome zapravo nisu mogućnosti/nemogućnosti web platforme u odnosu na native platformu već jednostano način na koji pristupamo razvoju i onoga što očekujemo od platforme i razvojnih alata.

Sigurno je da web platforma ne nudi sve ono što nudi native platforma no može li se to na neki način kompenzirati nekim drugim / dobrim stranama web tehnologija koje native razvojne platforme nemaju (ili se još uvijek traže po tom pitanju)? Sigurno može.

Na predavanju ćemo se osvrnuti na neke konkretne koncepte razvoja web aplikacija lako primjenjivih u razvoju native/hibridnih appsa, o načinu primjene web tehnologija, pristupu u razvoju i načinu razmišljanja prilikom razvoja native/hibridnih aplikacija kako ih vidi jedan web frontendaš.

Nivo predavanja: početnički

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Bitovi Adobe
iStudio Dobar kod Shoutem Trikoder Njuškalo DSL Platform Netgen Metronet Studio Revolucija Trilix Perpetuum Mobile logIT

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg