sasa_juric

Saša Jurić

Saša Jurić je dugogodišnji programer koji je svoje prve linije koda napisao davne 1991., a profesionalni software proizvodi od 2001. godine.

U profesionalnoj karijeri sudjelovao je na razvoju visoko opterećenih web servera te desktop aplikacija prodavanih u velikoj nakladi. Pri tome je koristio razne tehnologije kao što su Elixir, Erlang, Ruby, JavaScript, C# i C++.

Povremeno piše o Elixiru, Erlangu i ostalim temama na blogu The Erlangelist.

Elixir, Erlang, i visoko dostupni serverski sustavi

Želite li razvijati sustave koji se vrte vječno, bez tzv. "downtimea", i uvijek daju uslugu, bez obzira na navalu korisnika, ispade pojedinih komponenti ili čitavih servera?

Erlang je platforma nastala u Ericssonu krajem 80-ih, motivirana upravo razvojem visoko dostupnih sustava. Tehnologija pogoni Ericssonove telekomunikacijske sustave više od dva desetljeća, a zadnjih godina se često koristi i u standardnim web serverskim rješenjima. Među brojnim referencama se ističu Facebook chat backend, WhatsApp, Heroku, Chef, Riak i RabbitMQ.

Elixir je novi programski jezik namijenjen Erlang platformi, kombinacija Rubya, Clojurea i Erlanga, koji značajno modernizira i olakšava razvoj Erlang aplikacija.

Predavanje daje prikaz osnovnih principa na kojima počiva Erlang platforma, objašnjava zašto sustavi bazirani na Erlangu mogu biti stabilni i visoko dostupni, te demonstrira glavne prednosti koje donosi Elixir jezik.

Nivo predavanja: srednji

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
Studio Revolucija logIT Shoutem Trilix Perpetuum Mobile iStudio Trikoder Dobar kod Netgen Njuškalo Metronet DSL Platform

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg