goran_peretin

Goran Peretin

Goran ima 27 godina, dolazi iz Zagreba i bavi se razvojem web aplikacija, većinom koristeći Python programski jezik. Voli TDD, objektno orijentirano programiranje i git, a ga zanimaju concurrent, distribuirane i paralelne aplikacije. Nakon 2 i pol godine u banci odlučio je promjeniti okolinu pa sada radi kao freelancer.

Concurrency

Ako vas zanima razvoj concurrent aplikacija, nikada niste zapravo shvatili razliku između concurrencya i paralelizma ili samo želite naučiti par buzzworda da impresionirate kolege, došli ste na pravo mjesto.

Predavanje počinje live demonstracijom koja će pokazati što se dogodi kad se concurrency pomiješa s paralelizmom. Nastavljamo definiranjem concurrencya i razjašnjavanjem kako je to drugačije od paralelizma te kada je potrebno koristiti jedno ili drugo. Definirati ćemo pojmove CPU bound i IO bound te kako primjena nekog concurrency modela moze pomoći kod obje vrste aplikacija. Nakon toga ću objasniti koje vrste concurrencya postoje i koje su mane i prednosti svake.

Slično predavanje sam držao na EuroPython 2013 konferenciji, ali je bilo više orijentirano prema Pythonu. Ovo će biti općenitije i primjenjivo na sve platforme.

Nivo predavanja: srednji

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Bitovi Adobe
Trikoder Dobar kod DSL Platform Studio Revolucija Netgen Njuškalo Perpetuum Mobile logIT Metronet iStudio Trilix Shoutem

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg