hrvoje_hudoletnjak

Hrvoje Hudoletnjak

Hrvoje Hudoletnjak profesionalni radi kao (web) developer 10 godina, a amaterski još od kada su tablice i prozirni GIFovi bili glavna tehnika oblikovanja web stranica. Specijalizirao se za ASP.NET i c#, imao kratki dvogodišnji izlet u Silverlight, a danas po konferencijama i kafićima uglavnom voli pametovat o načinima i dobrim praksama razvoja .NET, Javascript i općenito web aplikacija, kao i upotrebi open source biblioteka u poslovično zatvorenom ekosistemu Microsoft razvojnih alata. Živi i radi u Rijeci, gdje vodi MS community user grupu i mentorira u startup inkubatoru.

Moj vikend startup projekt: kako i zašto je napravljen Seocrawler.co

Potreba za ovim alatom je došla od prijatelja SEO stručnjaka, i za par mjeseci i radnih vikenda prva verzija je bila live, a kroz par dana je već bilo 100 registriranih korisnika i gigabajti crawlanih podataka.
Od lansiranja servisa neki djelovi su bili prepisani nekoliko puta, sve u cilju optimizacije performansi i koristenja resursa, upotrebom mnogih (open source) frameworka i cloud infrastrukture. Predavanje će objasniti osnovnu problematiku izrade web crawlera, kao i sve probleme sa kojim se susrelo tokom izrade i rada samog servisa: izrada front end weba, komunikacija između crawlera i web aplikacije sa RabbitMq, push podataka klijentu sa websocketima, tehnike cachiranja podataka, optimizacija rada sa bazom i način upotrebe ORM-a, cloud storage, hosting na dedicated hardwareu vs cloud.

Nivo predavanja: početnički

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
logIT Studio Revolucija DSL Platform Trikoder iStudio Shoutem Trilix Njuškalo Dobar kod Perpetuum Mobile Netgen Metronet

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg