dino_ravnic

Dino Ravnić

Dino Ravnić je su-osnivač i direktor GIS Clouda te ujedno i autor tvrtkine map engine tehnologije. Strastven oko novih tehnologija i upuštanja u nepoznato, bavi se izradom softvera od srednjoškolskih dana, a za vrijeme studija na FER-u s kolegom pokreće projekt karte.hr. Nakon diplome projekt prerasta u tvrtku te par godina kasnije u GIS Cloud, start-up koji djeluje globalno i pomiče granice korištenja “lokacije” u modernim poslovnim aplikacijama.

HTML5 kartografija - kako smo ugurali 5 842 682 vektora u web browser

Digitalne karte raširene su više nego ikad i često ih koristimo u našim "consumer" životima, međutim ne baš i u poslovnim aplikacijama. Predavanje objašnjava zašto Google Maps nije dovoljno dobar za enterprise te zašto se GIS Cloud upustio u izradu vlastite kartografske tehnologije, trenutno jedne od najbržih na svijetu. Na koji način radi map engine? Kako iskoristiti HTML5 Canvas za karte? Zašto su vektorski tileovi bolji od rasterih? Kako renderirati milijone vektora u realnom vremenu? Zašto su kartografske projekcije bitne? - neka su pitanja na koje ovo predavanje daje odgovore.

Nivo predavanja: napredni

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Adobe Bitovi
logIT Perpetuum Mobile DSL Platform Studio Revolucija Netgen Shoutem Njuškalo Metronet Dobar kod Trikoder Trilix iStudio

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg