26/09/2013

Program konferencije

Konferencija se održava 26. listopada, a zbog velikog interesa zajednice seli se u prostore Kongresnog centra Hypo Expo XII, Slavonska avenija 6. Ulaz na konferenciju je besplatan uz prethodnu prijavu putem sustava Entrio. Zainteresirani polaznici moći će već u ponedjeljak od 9:00 rezervirati svoju ulaznicu ovdje .

Nastavljajući prošlogodišnji uspjeli koncept, program konferencije odvijat će se u dva smjera. Od ukupno 66 zaprimljenih prijava odabrano je 24 predavanja za koje su glasale korisničke grupe Code@Six, FrontmanHr, FutureDEV, HUJAK, Python Hrvatska, ZgPHP, Girl Geek Dinners Hrvatska i Javascript Zagreb, ujedno i organizatori konferencije. Korisničke grupe su se u glasanju vodile za izrazito tehničkim temama vezanim uz razvoj web stranica i aplikacija, ali i predstavljanje specifičnih tehnologija.

U Hrvatskoj ne postoji ništa slično kao što je zagrebački WebCamp i teško je napraviti kratki osvrt ključnih predavanja ili tema koje se provlače kroz konferenciju jer su teme iznimno raznovrsne”, osvrnuo se Domagoj Pavlešić ispred organizatora WebCampa Zagreb na program konferencije te dodao “Dvadeset i četiri predavanja od dvadeset i četiri predavača, svaki priča o nečemu što je njemu srcu drago i što najbolje poznaje. Željko i Senko se bave testiranjem, Darko i Tomislav pokušavaju naći drugačije primjene za HTML, Merlin i Hrvoje predstavljaju svoje velike i male projekte, a Igor, Goran i Saša obrađuju skaliranje, svako iz svog kuta”.

Predavanja se održavaju u dva smjera stoga će sudionici moći odabrati temu koja ih zanima, a moći će i kasnije preslušati predavanja na kojima nisu mogli sudjelovati jer se sva predavanja snimaju. Prošlogodišnja konferencija okupila je više od 200 sudionika, a broj prijavljenih za ovogodišnju konferenciju pokazuje da konferencija WebCamp Zagreb postaje jedno od ključnih mjesta okupljanja tehnološkog sektora.

Sponzori smjera konferencije su tvrtke Bitovi i Adobe, uz tvrtke Trikoder, Perpettum Mobile, Revolucija, Netgen, Dobar Kod, iStudio, Trilix, Element, LogIT i ShoutEm. Hrvatska gospodarska komora partner je konferencije WebCamp Zagreb.

 

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Bitovi Adobe
Metronet Shoutem Perpetuum Mobile DSL Platform Dobar kod Trilix Trikoder iStudio logIT Netgen Njuškalo Studio Revolucija

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg