matija_smalcelj

Matija Šmalcelj

Rođen 1983. u Zagrebu, diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva smjer računarstvo. Tijekom studiranja je radio na Institutu za istraživanje mozga kao savjetnik za informatiku da bi se poslije zaposlio u firmi Pet Minuta gdje je uglavnom radio na raznim web projektima za američki Real Networks, a ponešto i za domaće tržište. Plivao je i startup vodama radeći dvije godine kao GUI dev lead u sestrinskoj firmi ShoutEm. Početkom godine prelazi u odjel razvoja CS Computer Systemsa razvijati white-label over-the-top rješenje za distribuciju multimedijalnih sadržaja. Preferira Microsoft tehnologije, ali mu ni open source alati nisu mrski. Usprkos svakodnevnim provokacijama kolega i prijatelja, strastveno vjeruje da su HTML5 i hibridne aplikacije budućnost. Prilično dobro poznaje web i ne-web tehnologije, voli isprobavati novotarije i rješavati “nerješive” web probleme. Pasionirani windsurfer.

10 u 25 web site optimizacija

Moderni korisnici su nestrpljivi, žele sve i žele to odmah. Google kaže da je stranica spora ako se učitava dulje od 1,5 sekundi, a spora stranica znači frustraciju korisnika, pad posjećenosti, pad profita.

Recept ovog predavanja je jednostavan: 25 minuta za 10 trikova kojima ćete vašem web siteu dati krila. Naglasak je na konkretnim iskustvima iz produkcije, za desktop i mobilne klijente, implementiranim na stranicama za prodaju multimedije vodećih europskih mobilnih operatera.

 

Nivo predavanja: napredni

Organizatori

Code at Six Girl Geek Dinners Frontman HR KSET
FutureDEV HUJAK Hrvatska gospodarska komora Javascript Zagreb Python Hrvatska ZgPHP

Sponzori

Bitovi Adobe
logIT Netgen iStudio Trikoder Studio Revolucija DSL Platform Metronet Trilix Njuškalo Shoutem Dobar kod Perpetuum Mobile

Prati nas na društvenim mrežama

fb.com/webcampzg @webcampzg